wooof hondenbrokken persoonlijk review en ervaring

Wooof geperste senior hondenbrokken review

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Ingrediënten
  • Duurzaamheid
4.6/5Overall Score
Specs
  • Soorten: Zalm - Puppy - Light - Lam & aardappel - Senior - High energy - Eend - Lam & rijst - Zalm en aardappel
  • Inhoud: 18kg
  • Graanvrij: 2 varianten, alle hondenbrokken zijn tarwe(gluten)vrij
  • Duurzaam: Ja
Pros
  • Leveren de brokken aan huis
  • Betaalbaar
  • Extra ingrediënten ter ondersteuning van de gewrichten, mobiliteit en het reduceren van kraakbeenafbraak
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Kwalitatieve ingrediënten uit de EU
  • Vrij van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen
  • Klantenservice met telefonische begeleiding bij opstart
  • Niet tevreden geld terug-garantie op eerste bestelling
  • Stimuleert de vetvertering ter behoud van het gewicht.
Cons
  • Enkel online te bestellen
  • Geen krokante hondenbrokken mogelijk, enkel koudgeperste brokken
  • Gratis verzending pas vanaf € 59

Bij oudere honden is het belangrijk om aandacht te besteden aan wat ze eten, dit omdat hun voedingsbehoeften veranderen naarmate ze ouder worden. Onze 13-jarige Golden Retriever, Lanzo, heeft de Wooof senior hondenbrokken uitgebreid getest. In dit artikel delen we graag onze persoonlijke ervaring.

Over Wooof

Wooof is een Nederlands merk met koudgeperste hondenbrokken, verse voeding, hondensnacks en hondensupplementen. 

Bij Wooof verstaan ze dat je hond meer is dan een huisdier, maar echt deel uitmaakt van je familie. Dus Wooof wil hondenbaasjes ontzorgen met de keuze van de juiste hondenvoeding, net zoals zij voor hun eigen honden willen. 

Als echte hondenliefhebbers hebben ze met zorg koudgeperste hondenbrokken samengesteld die alle nodige voedingsstoffen, essentiële vitamines en mineralen bevat zodat je hond gezond en kwispelend door het leven kan gaan.  Alle ingrediënten zijn van Europese bodem.

Wooof geperste hondenbrokken voor de senior hond

wooof hondenbrokken persoonlijk review en ervaring

Wooof besteed extra aandacht aan honden die last kunnen hebben bij de vertering. Hun geperste brokken zijn namelijk tarwe(gluten)vrij, wat het ideaal maakt voor honden die een gevoelige spijsvertering hebben. 

Een koudgeperste hondenbrok wil zeggen dat grondstoffen hun waarde behouden omdat tijdens het persproces de brokken ruim onder de 100 ºC blijven. Vitaminen, mineralen en overige ingrediënten blijven volledig intact. Geperste hondenbrokken belasten de maag minder, bovendien is de vertering van de brokken beter doordat de brokken veel sneller in de maag oplossen.

Mooi meegenomen is dat er tijdens het fabriceren minder energie verbruikt en daardoor ook nog eens minder belastend voor het milieu.

De hondenvoeding wordt gemaakt zonder toegevoegde suikers, kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Enkel natuurlijke ingrediënten. 

Daarnaast bevatten ze prebiotica voor een gezonde ontlasting, zalmolie en omega3 voor een gezonde huid en vacht en Vitamine D3 voor een sterk immuunsysteem. 

De senior hondenbrokken zijn ideaal voor oudere honden omdat ze: 

  • Tarwe(gluten)vrije voeding is voor een makkelijkere spijsvertering
  • Glucosamine en chondroïtine bevat voor gezonde gewrichten
  • Omega-3 bevat voor soepele gewrichten en een glanzende vacht
  • Hoge verteerbaarheid heeft door vezelrijke ingrediënten
  • Ondersteunt het immuunsysteem

Onze persoonlijke ervaring: Wooof senior hondenbrokken

Voor onze Golden Retriever van 13 jaar, Lanzo, hebben we de senior hondenbrokken van Wooof getest. 

Lanzo is altijd een echte bourgondiër geweest en had veel plezier in eten. 

Wat ik fijn vond was dat ik vooraf geholpen werd door de klantenservice om te bepalen welke brokken het beste bij Lanzo’s noden pasten. Aangezien Lanzo aanleg heeft voor overgewicht twijfelde ik nog tussen de Light brok en de Senior brok voor hem. 

De keuze voor senior brokken was snel gemaakt, aangezien deze speciaal zijn samengesteld voor oudere honden met lagere energiebehoeften en specifieke gezondheidsnoden. 

De dosering stond duidelijk op de zak, en ook de grootte van de brokken was ideaal voor Lanzo, die de brokken zonder problemen at.

De senior brokken bevatten extra voedingsstoffen ter ondersteuning van de gewrichten, waar oudere honden zeker baat bij hebben. 

Onze jongere honden, Dobby en Clara, hebben de lam en rijst geperste brokken uitgetest. De kleur van deze brokken was een pak donkerder dan de senior brokken, wat een geruststelling was dat de samenstelling inderdaad wel varieert. 

wooof hondenbrokken persoonlijk review en ervaring

Lanzo vond de brokken heerlijk, zoals we hadden verwacht van onze bourgondiër. De brokken zijn makkelijk te verteren en zorgden voor een stabiele ontlasting, wat een groot voordeel was voor zijn senior lichaam. Het is ook geruststellend dat Wooof je na twee weken belt om te vragen hoe de overschakeling verloopt en tips geeft om bij te sturen indien nodig. Het persoonlijke contact was een fijne ervaring.

wooof senior hondenbrokken persoonlijk review en ervaring
wooof senior hondenbrokken persoonlijk review en ervaring
wooof senior hondenbrokken persoonlijk review en ervaring

Helaas is Lanzo in september 2024 vredig in zijn slaap overleden.

We zijn enorm dankbaar voor de liefde, vreugde en humor dat hij in ons leven heeft gebracht en dat hij tot zijn laatste dag met veel genot heeft gesmuld van de Wooof brokken. 

Het was zijn laatste traktatie op een zware dag, en het gaf ons een gerust gevoel te weten dat hij tot het einde goed heeft gegeten.

Dogsuppy heup en gewrichten supplement review

Wooof senior brokken: wat kost dat? 

De prijs van de Wooof senior hondenbrokken is heel goed, zeker gezien de kwalitatieve ingrediënten. Voor een zak van 18 kg betaal je € 46,00, wat neerkomt op € 2,56 per kg. 

Dit is dus zeker niet overdreven als je het vergelijkt met sommige andere merken. 

De prijs van Wooof ligt over het algemeen heel goed, voor de hondenbrokken betaal je tussen de € 41,50 en € 79,50. 

Afhankelijk van het type brok is het dus tussen de € 2,31 en € 4,42 per kg. 

Hoe lang je met een zak doet hangt af van hoe groot je hond is. Lanzo doet met zijn +-45kg doet 38 dagen met deze zak. Een goede maand dus. 

De levering in België en Nederland is gratis vanaf € 59, wanneer je dus één zak van de regular brokken besteld moet je leverkosten betalen. Wanneer je weet dat je hond goed is met de brokken kan je uiteraard altijd twee zakken in één keer bestellen zodat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Of je kan de bestelling altijd aanvullen met een lekkere snack of supplement. 

Wooof heeft ook een “kwispelgarantie”, wat wil zeggen dat je een niet-tevreden-geld-terug-garantie hebt voor de eerste zak hondenbrokken. Als je hond niet tegen de brokken kan kan je binnen de 100 dagen je geld teruggestort krijgen. Dit verlaagt de drempel om de nieuwe brokken uit te testen

Voor wie zijn de Wooof Senior geperste brokken

De Wooof Senior geperste brokken zijn speciaal ontwikkeld voor oudere honden die minder energie hebben en specifieke voedingsbehoeften nodig hebben. 

Maar wanneer is je hond eigenlijk “oud”?

Over het algemeen beschouwen we honden vanaf zeven jaar als senior, al kan dit variëren per ras. Grotere rassen worden vaak al vanaf vijf of zes jaar als senior beschouwd, terwijl kleinere rassen pas rond negen jaar deze fase bereiken. In deze fase veranderen er een aantal zaken voor je hond, zoals minder energie, een grotere kans op gezondheidsproblemen en andere ouderdomsgerelateerde behoeften.

Oudere honden hebben vaak moeite om hun lichaam goed te onderhouden. De vacht kan doffer worden, de spijsvertering werkt minder efficiënt, en gewrichtsproblemen zoals kraakbeenafbraak kunnen optreden.

Met Wooof Senior brokken, die afgestemd zijn op de lagere energiebehoefte van oudere honden, kun je helpen overgewicht te voorkomen.

Conclusie Wooof geperste hondenbrokken

Onze ervaring met de Wooof Senior hondenbrokken was zeer positief. Lanzo genoot zichtbaar van zijn maaltijden en bleef tot zijn laatste dag gezond eten. De brokken zijn van goede kwaliteit en betaalbaar, en het persoonlijke contact van de Wooof klantenservice maakt de ervaring compleet. We kunnen deze brokken zeker aanraden aan baasjes die het beste willen voor hun oudere honden.

vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Articles: 184