Weekend aan zee met je hond: hondvriendelijke vakantiehuisjes & activiteiten

Je hoeft niet altijd ver te rijden om een mooie vakantie te beleven met je viervoeter.

Een weekendje weg met je viervoeter aan de Belgische kust is ideaal om samen uit te waaien en op te laden.

Ik verzamelde voor jou de leukste hondvriendelijke vakantiehuisjes en de mooiste activiteiten aan de kust zodat je jouw perfecte weekendje weg kan plannen.

3 populaire vakantiehuizen aan de Belgische kust waar je hond welkom is

Eens je eraan uit bent dat je naar de Belgische kust op vakantie wil met je hond komt de zoektocht naar een leuk vakantieverblijf en kan het aftellen naar je vakantie beginnen.

Vakantiehuis met hond aan zee: Roompot Breenduyn Village – grote groep Luxe villa

Wanneer je op zoek bent naar wat meer luxe en om met een grote groep te verblijven, dan is de luxe villa op het Breenduyn Village vakantiepark zeker aan te raden.

Deze vakantiewoning ligt slechts op 200 meter van het strand en de zee van Bredene.

Bredene heeft een heel pitoresk en charmant centrum om door te lopen ook. Het vakantiepark heeft alle ingrediënten in de buurt om een perfecte familievakantie aan zee te hebben met de hond.

De meeste vakantiehuizen in dit vakantiepark hebben een omheide tuin waar je welkom bent met 2 honden. Maar dit is mits het betalen van een toeslag, dus geef dit zeker aan bij het boeken.

Vakantiehuis met hond aan zee: Roompot Breenduyn Village – Lodge

Klinkt het vakantiepark in Bredene dat hierboven beschreven is je als muziek in de oren maar ben je met niet meer een grote groep?

Dan is de Logde in Roompot Breenduyn Village het perfecte alternatief voor jou. De lodge heeft alle comfort die je nodig hebt en is geschikt voor tot 4 personen.

Zoals hierboven aangegeven zijn er redenen genoeg om je volgende vakantie in Breenduyn Village te laten doorgaan: wandel zo het strand op van het park, bezoek het charmante centrum van Bredene en maak gebruik van alle faciliteiten die het park heeft.

Het is de perfecte combo om een ontzorgend verblijf te hebben aan zee met je hond.

Vergeet ook hier niet bij de reservatie te vermelden dat je zal verblijven met een hond, dan krijg je zeker de juiste accommodatie en kan je de geschikte toeslag betalen en heb je bij aankomst geen enkele zorg.

Vakantiehuis met hond aan zee: Center Parcs: Cottage met privé sauna

In De Haan kan je in Center Parcs een vakantiehuisje huren met een privé sauna en omheinde tuin.

Win-win als je het mij vraagt.

Samen met je viervoeter uitwaaien en zwemmen aan de zee en wanneer je hond uitgeteld in zijn mandje ligt kan jij lekker opwarmen in de sauna in je huisje.

De huisjes zijn heel leuk ingericht, vanaf je toekomt heb je de surf beachvibe door het interieur. Tegen een kleine hulp om in de vakantie aan zee stemming te zijn zeggen we nooit nee!

Een wandeling op het strand met de hond, een indoor speeltuin en tropisch zwembad en een eigen huisje waar je hond mee kan.

Center Parcs heeft alles in huis om de perfecte familievakantiebestemming te zijn waar je trouwe viervoeter mee kan.

Aanraders om te bezichtigen met je hond per kustregio

Ben je er nog niet aan uit wat de Belgische kust jou en je trouwe viervoeter allemaal te bieden heeft?

Geen zorgen, hier vind je geen lijstje van musea of tentoonstellingen om te bezoeken op vakantie.

Maar wel dé hondvriendelijke bezienswaardigheden per kuststreek in West Vlaanderen.

Zo kan je jouw favoriete verblijf met je hond boeken.

Aan zee met hond: De Panne

In de Panne, het laatste strand voor Frankrijk, vind je het grootste natuurreservaat langs de Belgische kust: Natuurreservaat De Westhoek.

Aan prachtige wandelingen geen gebrek hier. Geniet samen van de frisse zeelucht door een wandeling door de duinen en geniet met je hond van de natuur.

Daarnaast heeft De Panne een van de breedste stranden van de Belgische kust, ideaal voor lange wandelingen met je hond.

Op de officiële site van De Panne vind je de laatste regels over honden op het strand.

Aan zee met hond: Nieuwpoort

In Nieuwpoort heb je de Ijzermonding, dit is een prachtig natuurgebied waar je met je hond langs het water kan wandelen. De perfecte plek om te genieten van prachtige zichten en om vogels te spotten.

Het is ook zeker de moeite om hier langs de haven te wandelen op De Promenade, met uitzicht op de boten.

Op de officiële site van Nieuwpoort vind je de laatste regels over honden op het strand.

Aan zee met hond: Blankenberge

In Blankenberge vind je de Duinse Polders, met mooie wandelroutes door de duinen.

Buiten het seizoen of op de toegelaten uren tijdens het hoogseizoen kunnen jullie ook uitwaaien op het strand van Blankenberge.

Op de officiële site van Blankenberge vind je de laatste regels over honden op het strand.

Aan zee met hond: Oostende

In Oostende kan je een mooie wandeling maken in het Maria Hendrikapark. Dit is een heel mooi groen park met vijvers en wandelpaden.

Iets verder weg van het centrum, aan de overkant van de haven van Oostende, kan je op wandelafstand langs de Oosteroever wandelen. Dit is een rustiger gebied waar je heerlijk kunt wandelen door de duinen met je hond met uitzicht op zee.

Oostende heeft stranden waar honden het hele jaar door (ja dat lees je goed, ook tijdens het hoogseizoen) welkom zijn. Voor bepaalde delen gelden er wel regels tijdens het hoogseizoen.

Lees op de officiële site van Oostende de laatste regels over honden op het strand.

Aan zee met hond: Knokke

In Knokke ben je op wandelafstand van de Nederlandse kust. Hier is het ideaal om mooie strandwandelingen te doen.

Hou er rekening mee dat tijdens het hoogseizoen honden enkel toegelaten zijn op een bepaald deel van het strand overdag.

Lees op de officiële site van Knokke de laatste regels over honden op het strand.

Als je aan Knokke denkt met de hond dan denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan het Zwin? Dit is een prachtig natuurdomein aan de Nederlandse kust grens. Maar hou er rekening mee dat honden hier niet toegelaten zijn.

Aan zee met hond: Middelkerke

Ook Middelkerke heeft stranden waar honden het hele jaar door welkom zijn. Voor bepaalde delen gelden er wel regels tijdens het hoogseizoen.

Lees op de officiële site van Middelkerke de laatste regels over honden op het strand.

Wist je hier ook een hondenfestival doorgaat? Dit is meestal in april en gaat door in Westende. Het is een festival waar je allemaal standjes vindt met informatie en allerhande tips voor honden.

Het ideale weekend om letterlijk alle remmen los te laten voor je hond, want hij mag volledig vrij lopen op het strand dan.

Op deze site kan je in de gaten houden wanneer het hondenfestival doorgaat.

Raversyde is zeker de moeite om te bezoeken, dit is heel interessant en hier vind je veel historie.

Maar helaas zijn honden niet toegestaan hier.

Aan zee met hond: De Haan

In De Haan vind je de Duinbossen. Het unieke hieraan is dat dit een uitgestrekt gebied is met duinen én bossen. De ideale mix voor avontuurlijke wandelingen met je hond.

Het strand van De Haan is erg populair door zijn rust en schoonheid, een ideale plek voor lange strandwandelingen met je hond.

Op het strand Duinpark zijn honden het volledige jaar toegestaan, maar voor de andere stranden gelden er specifieke regels tijdens het hoogseizoen.

Deze kan je op de officiële site van De Haan lezen.

Aan zee met hond: Bredene

Bredene heeft unieke duinlandschappen zonder dijken, hierdoor kan je rechtstreeks vanuit de duinen op het strand wandelen en heb je geen verharde paden.

Het Paelsteenveld is een groen gebied dat ideaal is om met je hond te bezoeken.

Op vele stranden gelden de strengere regels voor honden op het strand tijden de zomermaanden. Maar ook hier is een zone waar honden het volledige jaar toegestaan zijn.

Lees alle regels over honden op het strand op de officiële site van Bredene.

Download onze gratis reis-checklist!

Hond aan zee: veiligheidstips

Pas op voor oververhitting

Zorg voor voldoende schaduw en neem regelmatig pauzes.

Beperk activiteit tijdens de heetste uren: Probeer de meest intense fysieke activiteiten te vermijden tijdens de heetste uren van de dag.

Bescherm ook de poten van je hond wanneer er heet zand is. Test de temperatuur van het zand met je eigen hand of voet voordat je je hond laat lopen.

Houd je hond gehydrateerd

Zorg ervoor dat je altijd een fles vers water en een drinkbak bij je hebt. Zeewater is niet veilig voor honden om te drinken en kan leiden tot uitdroging of ziekte.

Pas op voor zoutwatervergiftiging

Beperk de tijd dat je hond kan zwemmen in het water.

Honden die te veel zeewater binnenkrijgen, kunnen last krijgen van zoutwatervergiftiging, wat dodelijk kan zijn. Let op tekenen van misselijkheid, braken, lusteloosheid of verwardheid.

Bescherming tegen de zon

Net als mensen kunnen honden verbranden, vooral honden met een lichte vacht en weinig onderwol. Gebruik een zonnebrandcrème die veilig is voor honden op gevoelige plekken zoals de oren en neus.

Na een stranddag

Spoel je hond af met zoet water na een dag op het strand om zout en zand uit de vacht te verwijderen, wat irritatie kan veroorzaken.

Conclusie

Een weekendje aan zee is altijd een goed idee als bestemming!

Of het nu voor een specifieke familie gelegenheid te vieren is of op zoek bent naar een last minute om te reserveren. Bestemmingen genoeg om een heerlijke vakantie te beleven met je hond aan zee.

Van huisdiervriendelijke hotels, tot mooie vakantiehuizen met een omheinde tuin of een mooie vakantiewoning op een bungalowpark. Er is voor elk wat wils aan de Belgische kust om te genieten van een mooie vakantie samen met je trouwe viervoeter.

Wat is jouw favoriete kust in België om op strandvakantie te gaan met je viervoeter?

vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *