Maak zelf een Aardbei banaan honden ijsje

Het is niet te ontkennen dat onze honden niet alleen onze beste vrienden zijn, maar ook deel uitmaken van onze families. We zorgen voor hun welzijn, net zoals we dat doen voor onze andere familieleden.

Een van de dingen die we voor ze kunnen doen, is hen trakteren op zelfgemaakte, gezonde snacks. Vandaag nemen we een kijkje in de wereld van hondenverwennerij en delen we een overheerlijk recept voor honden ijsjes.

Waarom zelfgemaakte honden ijsjes?

Honden ijsjes zijn een fantastische manier om je hond te verkoelen tijdens de warme zomermaanden. Ze zijn ook een geweldig middel om te gebruiken bij trainingssessies of gewoon om je hond te belonen. Maar waarom zou je ze zelf maken, vraag je je misschien af?

Zelfgemaakte honden ijsjes stellen je in staat om precies te weten welke ingrediënten je hond binnenkrijgt. Dit is vooral belangrijk voor honden met specifieke voedselallergieën of -intoleranties. Daarnaast kunnen veel kant-en-klare honden ijsjes suikers en andere ongezonde toevoegingen bevatten die niet het beste zijn voor de gezondheid van je hond.

De keuze van ingrediënten

Het recept dat we vandaag delen, is gemaakt met verse aardbeien, banaan en natuurlijke yoghurt – ingrediënten die niet alleen gezond zijn voor honden, maar ook heerlijk smaken!

Aardbeien zitten boordevol antioxidanten, vitamine C en vezels, die allemaal bijdragen aan de algemene gezondheid van je hond. Bananen zijn een uitstekende bron van vitamines B6 en C, mangaan, biotine, koper en voedingsvezels, waardoor ze een gezonde traktatie zijn voor je hond.

Yoghurt, met name de natuurlijke en ongezoete versies, is rijk aan eiwitten en calcium, en bevordert een gezonde spijsvertering dankzij de probiotica. Let er echter op dat sommige honden lactose-intolerant kunnen zijn, dus houd de reactie van je hond op yoghurt in de gaten en vervang deze indien nodig door een lactosevrij alternatief.

Variëren en experimenteren

Dit recept is uiterst veelzijdig en stelt je in staat om te variëren en te experimenteren met verschillende ingrediënten en texturen. Je kunt bijvoorbeeld variëren met verschillende soorten fruit, of zelfs een beetje pindakaas toevoegen voor extra smaak.

De grootte van de ijsjes kan ook aangepast worden aan de grootte van je hond. Kleine honden vinden het misschien fijn om aan een kleiner ijsje te likken, terwijl grotere honden misschien een groter ijsje prefereren.

Niet alleen verfrissend, maar ook leuk!

Ijsjes zijn niet alleen verfrissend, ze bieden ook een leuke activiteit voor je hond. Het kan een poosje duren voordat je hond het ijsje helemaal heeft opgegeten, wat hen bezig houdt en ook helpt tegen verveling.

Daarnaast is het maken van de ijsjes ook een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen. Ze zullen het geweldig vinden om te zien hoe de hond geniet van hun zelfgemaakte traktatie!

Recept: Aardbei banaan hondenijs

ijsjes van banaan en aarbei voor honden

Aardbei banaan honden ijsje

vizslas.be
Maak een heerlijk verfrissend en fruitig hondenijsje voor je harige vriend. Snel, makkelijk en zalig op warme zomerdagen!
Prep Time 10 minutes
Vries tijd 4 hours
Total Time 4 hours 10 minutes
Course Snack
Servings 4

Equipment

 • 1 Puree stamper
 • 4 Bekertjes of vormpjes Je kunt ook kiezen voor ijsblokvormpjes. Zo heb je kleine snacks voor tussendoor.

Ingredients
  

 • 10 Verse aardbeien in partjes gesneden
 • 1 Rijpe banaan
 • 150 g Natuur yoghurt

Instructions
 

 • Pureer de aardbeien met de pureerstaaf. Afhankelijk van de grootte van je hond kun je kiezen om deze grover of fijner te stampen.
  10 Verse aardbeien
 • Voeg de banaan toe en pureer deze bij de aardbeien.
  1 Rijpe banaan
 • Schep de Yoghurt bij de fruitpuree en roer tot het een egaal mengsel is.
  150 g Natuur yoghurt
 • Giet het mengsel in kleine ijsvormpjes, bekertjes of ijsblokvormpjes voor kleine snack porties.
 • Laat het verse hondenijs minsten 4 uur in de vriezer zodat het kan opstijven.
 • Bewaar het niet langer dan 8 weken in de vriezer.
 • Wil je graag bolletjes ijs geven? Kies dan voor volle Griekse yoghurt!
Keyword Honden ijsje
vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating