Vizslas.be is op Instagram!

Volg alle tips en nieuwtjes vanaf nu mee op ons instagram account!
TIP: Er komt een Giveway aan van € 150. Hou onze pagina in de gaten!

Hondenbench accessoires: essentiële toevoegingen

We willen allemaal dat je hond zijn bench aanvoelt als zijn veilige haven waar hij hem volledig thuis voelt. Wanneer je het goed aanpakt kan de hondenbench een grote meerwaarde zijn voor jou én voor je hond.

Om ervoor te zorgen dat je hond met veel plezier in zijn bench gaat, kunnen de juiste hondenbench accessoires ervoor zorgen dat je hond zijn bench een stuk comfortabeler en aangenamer vindt. Als je zeker bent dat je alle veiligheidstips bij het gebruik van een hondenbench hebt overlopen dan kan je kijken naar accessoires die jouw hond nodig heeft.

Dekentjes voor warmte en comfort

Elke hond verdient een zachte en warme plek om te rusten. Een zacht dekentje in de bench zorgt niet alleen voor extra comfort, maar ook voor een vertrouwde geur. Het maakt de bench echt een ’thuis’ voor je hond.

Dit kan een dekentje zijn dat hij gewoon is om op te liggen en herkent, maar je hebt ook speciale hondendekens op maat van de bench.

Deze zijn natuurlijk visueel iets aantrekkelijker om naar te kijken, dus dit is als baasje misschien iets aangenamer.

Een hygiënische omgeving met bench cleaner

Net zoals wij houden honden van een schone leefomgeving. Met een goede bench cleaner zorg je ervoor dat de bench van je hond altijd fris en vrij van bacteriën blijft.

Dit kan gerust een reguliere allesreiniger zijn, let op dat je een spray gebruikt zonder schadelijke stoffen. 

Lees onze uitgebreide blog over hoe onderhoud en reinig je een hondenbench?

Wanneer je hond een ongelukje heeft gehad dan gebruik je beter een product met ontsmettende werking. Let hierbij zeker op dat je voldoende naspoelt, zodat er geen schadelijke resten achterblijven. We willen de bench grondig schoonmaken, maar willen natuurlijk niet dat onze hond zijn gezondheid hieronder lijdt.

Als je een puppy hebt en bezig bent met de benchtraining dat is het heel belangrijk dat je jouw puppy vaak genoeg buiten laat om zijn behoefte te kunnen doen.

Puppy’s zijn namelijk nog niet in staat om hun behoefte even lang op te houden als volwassene honden. Straf je puppy nooit als hij een ongelukje heeft, probeer dit zelf voor te zijn en hem regelmatig uit te laten.

Tip: Laat je puppy na elke ‘activiteit’ buiten in het begin om een plasje te doen.

Brokjes gegeten? Even buiten laten om een plasje te doen.

Net wakker van een dutje? Weer even buiten laten om een plasje te doen.

Gespeeld met je puppy? Alweer je puppy buiten laten om een plasje te doen.

In het begin is de kans groot dat ze na elke activiteit moeten plassen, dus zo kan je hem voor zijn en ongelukjes voor zijn.

Wees in elk geval nooit boos op je puppy wanneer hij een ongelukje heeft, negatieve aandacht is ook aandacht en zo stimuleer je enkel het gedrag, of in dit geval ongelukje, dat je niet wil.

Trainingsnoepjes om goed gedrag te belonen

Zeker wanneer je je hond nog aan het trainen bent, kunnen snoepjes een wereld van verschil maken. 

Een lekkere traktatie als beloning voor goed gedrag? 

Dat maakt het leren een stuk leuker voor je hond!

Benchkussen voor ultieme relaxatie

Net dat stapje extra in comfort?  

Overweeg een benchkussen wanneer je weer dat je hond graag lekker zacht ligt.

Het zorgt ervoor dat je hond lekker zacht ligt en draagt bij aan een goede nachtrust.

Hierbij is het belangrijk om je hond te kennen. Niet elke hond heeft graag een warm kussen. Voor honden die een dikke vacht hebben en snel te warm hebben kijk je best naar kussens die niet te warm zijn van stof. Anders kunnen ze dit net als onaangenaam ervaren.

Ik denk bijvoorbeeld aan Berner Sennen honden, de kans is groot dat zij de koelte verkiezen boven een warm kussen. Gelukkig zijn er ondertussen ook al verfrissende kussens op de markt, voor elk wat wils!

Benchverdelers

Hiermee kan je de ruimte in de bench aanpassen naarmate je puppy groeit.

Dit helpt om zindelijkheidstraining effectiever te maken, omdat honden van nature proberen hun slaapplaats schoon te houden. Wanneer het ‘slaapplekje’ in de bench te groot is zal de puppy dit niet aanschouwen als zijn slaapplek alleen. En dus ook sneller geneigd zijn om ook een plasje te doen hier.

De benchverdeler is voornamelijk interessant als je een grote hond hebt, zo moet je geen verschillende formaten benchen in huis halen naarmate je puppy groeit. Je kan de bench geleidelijk aan vergroten eens je hond groeit.

Speelgoed voor in de bench

Duurzaam kauwspeelgoed kan helpen om je hond bezig te houden wanneer hij in zijn bench zit, vooral als je voor een langere tijd weg bent. Bouw een langere tijd alleen zijn in de bench geleidelijk aan op en ken je hond. Het is niet de bedoeling dat je je hond 7 uur aan een stuk in de bench laat zitten. Met uitzondering van ’s nachts bij volwassen honden om te slapen.

Als je een speeltje achter laat in de bench let je hierbij wel best op dat je je hond voldoende kent en dus kan inschatten wanneer hij iets zou vernielen en opeten. Laat hem nooit alleen achter met een flos die hij bijvoorbeeld versnippert en vervolgens opeet. 

Als je weet dat je hond graag dingen kapot bijt dan ben je beter dat je kijkt naar iets zoals een Extreme Kong die hij niet kan verwoesten. 

Tip: In de zomer kan je de Kong even in de diepvries leggen, zo heeft je hond een ijsje en is hij nog langer zoet met het op te eten.

Anti-slip mat

Je kan een anti-slipmat onder de bench om te voorkomen dat deze wegglijdt op gladde vloeren. Dit kan je voornamelijk doen wanneer je hond wel graag zijn bench eens ‘opnieuw inricht’ en hierbij de bench verschuift. 

Onze hond doet om de zoveel tijd graag eens een reorganisatie van hoe haar deken en kussen ligt, dus dan kan het er wel wild aan toegaan.

via GIPHY

Waterflesjes

Deze zijn vaak bevestigd aan het hek van de bench en werken met een knaagdier-achtige tuit, waardoor morsen wordt verminderd.

Zo ben je zeker dat je hond te allen tijde toegang heeft tot vers water zonder een zwembad te maken van zijn bench. Wat je bij een losse drinkbak wel kan hebben. Als je voor een langere tijd van huis bent en je hond in het begin zijn drinkbak omstoot dan is dit niet ideaal.

Verwarmingsmatten

Voor de koudere maanden kunnen deze helpen om je hond warm en comfortabel te houden, vooral als ze wat ouder zijn of last hebben van gewrichtspijn kan je hond voordelen hebben aan een verwarmingsmat in de bench.

Opnieuw, ken je hond en weet wat hij graag heeft. Een Berner Sennen ga je geen plezier doen met een verwarmingsmat, een Vizsla zal je waarschijnlijk wel dankbaar zijn en kan de warmte vaak wel appreciëren. Schat zelf in waar je hond nood aan heeft.

Kalmerende sprays of doekjes

Er zijn sprays die kunnen helpen om je hond te kalmeren en stress te verminderen, vooral bij het introduceren van een nieuwe bench of veranderingen in hun routine. Kijk steeds om zo natuurlijk mogelijke producten aan je hond te geven. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een spray maken met valeriaan en kamille, die beiden kalmerend werken.

Dit is geen vervanging van een benchtraining, forceer je hond nooit om direct in de bench te gaan en verwacht dat het met een spray opgelost is.
Neem altijd de tijd om geleidelijk aan je hond te laten wennen aan de bench zodat hij zich op zijn gemak voelt. Je kan in onze blog lezen hoe introduceer je een puppy aan een nieuwe hondenbench?

De kalmerende druppels kunnen een hulp zijn wanneer je een zenuwachtige hond hebt of weet dat er een situatie aankomt die stresserend is voor je hond.
Zoals bijvoorbeeld veel bezoek of vuurwerk.

Eten en drinken in stijl met de bench eten en drinkbowl

Hydratatie en voeding zijn essentieel. Met speciale bowls die je in de bench kunt bevestigen, zorg je ervoor dat je hond altijd toegang heeft tot vers water en voer.

Hoeft je hond niet te eten in de bench, maar wil je wel drinken voorzien? Dan kan je ook de drinkfles die we hierboven hebben vermeldt voorzien ter vervanging van de drinkbowl.

Benchhoes voor privacy en rust

Soms heeft je hond behoefte aan wat privacy, of wil je hem beschermen tegen koude tocht. Een benchhoes is hier perfect voor.

Dit kan een grote hulp zijn wanneer je hond snel overprikkeld geraakt. Zo kan hij geen prikkels zien en heeft hij de kans om tot rust te komen.

Opnieuw, zorg ervoor dat je je hond kent en schat in waar hij nood aan heeft. Eerst moet je hond op zijn gemak zijn in de bench, dus start niet met je hond onmiddellijk in de bench te forceren en de hoes hier over te gooien.

Merk je dat hij van de hoes net stress krijgt? Dan laat je de hoes achterwege.

Voor de ene hond werkt het en voor de andere hond niet. Honden die gevoelig zijn aan prikkels kunnen het net wel rustgevend vinden om op deze manier afgezonderd te zijn om tot rust te komen in hun veilige plek.

Stevigheid met de benchvoetjes set

Om te zorgen dat je bench stevig staat en niet wegglijdt, zijn er speciale benchvoetjes. Zo weet je zeker dat de bench op zijn plek blijft.

Dit is zeker ook interessant wanneer je een fragiele vloer hebt zoals parket die beschadigd kan geraken door het metaal van de bench.

Koelmat voor verkoeling tijdens hete dagen

Tijdens warme zomerdagen kan een koelmat in de bench voor de nodige verkoeling zorgen. Het zorgt ervoor dat je hond comfortabel en koel ligt, zelfs bij hoge temperaturen.
We hebben voor jou de beste koelmatten verzameld, deze kan je zowel in als uit de bench gebruiken op een warme zomerdag.

Hond met zonnebril

Conclusie

Zo zie je maar, een hondenbench is veel meer dan alleen een kooi. Het start allemaal met het kiezen van de beste bench voor je hond.

Met de juiste accessoires maak je er een echt paleisje van voor je trouwe viervoeter. 

Het is altijd goed om te bedenken welke accessoires het meest geschikt zijn voor de specifieke behoeften van je hond, hun leeftijd, grootte en persoonlijkheid. 

Niet alle accessoires zijn essentieel, maar ze kunnen het comfort en welzijn van je hond zeker verbeteren.

vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *