Vizslas.be is op Instagram!

Volg alle tips en nieuwtjes vanaf nu mee op ons instagram account!
TIP: Er komt een Giveway aan van € 150. Hou onze pagina in de gaten!

De beste hondenschoenen voor 2024 [onze 8 favorieten]

Je hebt waarschijnlijk al grappige filmpjes zien verschijnen van honden die met hondenschoentjes proberen lopen voor de eerste keer?

Buiten het feit dat enorm entertainment is om naar te kijken hebben de hondenschoenen ook een praktisch nut en kunnen deze je hond beschermen.

Of het nu gaat om bescherming tegen de scherpe stenen, koude sneeuw, of hete trottoirs, de juiste hondenschoen kan een wereld van verschil maken.

Zo dadelijk duiken we in de top 8 beste hondenschoenen van 2024, voorzien van tips en adviezen om de beste hondenschoenen match voor jouw trouwe viervoeter te vinden.

Top 7 beste hondenschoenen

Onze top 3 hondenschoenen toegelicht

Beste hondenschoenen prijs-kwaliteit

Navaris hondenschoenen

29,99  Geen voorraad meer
as of juni 23, 2024 3:45 am

De Navaris hondenschoenen zijn onze beste overall keuze.

We vinden deze de beste keuze voor hondenliefhebbers die op zoek zijn naar een betaalbare, maar toch kwalitatieve oplossing om de poten van hun viervoeter te beschermen.

Deze schoentjes zijn niet alleen vriendelijk voor je portemonnee, maar bieden ook alle features die je nodig hebt voor een zorgeloze wandeling met je hond, ongeacht het weer.

De rubberen zool zorgt ervoor dat je hond stabiel en veilig kan lopen, zelfs op gladde oppervlakken zoals sneeuw of ijs.

Het bovenste deel van de schoen is gemaakt van gebreide stof, wat niet alleen zorgt voor een comfortabele pasvorm, maar ook het aantrekken vergemakkelijkt.

Je kunt de schoenen eenvoudig over de poten van je hond schuiven zonder gedoe. Er is een klittenband sluiting om de schoentjes aan te spannen.

Binnenin zijn dit heel zachte hondenschoenen, wat ze ideaal maakt voor honden met gevoelige pootjes. Ze zijn ook perfect voor honden die herstellende zijn van een verwonding of letsel aan hun poten.

De schoenen beschermen tegen vuil en nattigheid, maar hou er wel rekening mee dat deze niet volledig waterdicht zijn met de gebreide mond.

Beste hondenschoenen voor sportieve hond

Trixie walker active

★★★★★
25,90  Geen voorraad meer
as of juni 23, 2024 3:45 am

De Trixie Walker Active Hondenschoenen zijn volgens ons de beste keuze voor de sportieve honden en baasjes onder ons.

Deze schoenen zijn speciaal ontworpen voor de actieve viervoeters die graag buiten zijn, ongeacht de weersomstandigheden.

De schoenen beschermen niet enkel tegen ruwe ondergronden, maar zijn ook ideaal voor honden die herstellende zijn van pootverwondingen.

Wat deze schoenen onderscheidt, is hun duurzaamheid en het comfort dat ze bieden tijdens lange wandelingen.

De schoenen zijn gemaakt van stevig materiaal met een rubberen zool die zorgt voor een goede grip, essentieel voor honden die graag rennen en spelen. Het klittenband sluiting zorgt voor een gemakkelijke bevestiging en een stevige pasvorm, waardoor de schoenen goed op hun plaats blijven, zelfs tijdens de meest avontuurlijke activiteiten.

Gebruikerservaringen tonen aan dat deze schoenen zeker aan te raden zijn voor honden met gevoelige poten of voor diegenen die herstellen van verwondingen.

Ze zijn lichtgewicht, waardoor je hond er minder last van heeft wanneer hij ze draagt.

Beste hondschoenen voor kleine honden

Zero 90® gevoerde hondenschoenen

26,99  Geen voorraad meer
as of juni 23, 2024 3:45 am

De ZERO 90® gevoerde hondenschoenen zijn een goede hondenschoenen keuze voor de kleinere hondenrassen.

Deze schoenen zijn speciaal ontworpen om de tere pootjes van kleinere honden te beschermen tegen diverse weersomstandigheden en ruwe ondergronden. Ze zijn ideaal voor dagelijks gebruik, zowel binnen als buiten.

Deze hondenschoenen zijn uitgerust met een extra warme voering, wat ze perfect maakt voor koude dagen. Bovendien zijn ze waterdicht, wat betekent dat de pootjes van je hond droog blijven, zelfs in natte omstandigheden.

De zachte rubberen zool biedt uitstekende grip, wat vooral belangrijk is op gladde ondergronden zoals ijs, sneeuw, maar ook op gladde vloeren binnenshuis.

Een ander groot voordeel van deze schoenen is de bescherming die ze bieden tegen potentiële gevaren zoals glas, gruis en zout op de wegen. Dit kan niet alleen pijnlijke wondjes voorkomen, maar ook de kans op zoutvergiftiging verminderen, een risico dat vooral bij kleinere honden speelt. De schoenen zijn gemakkelijk aan te trekken dankzij de klittenbandsluiting, wat zorgt voor een comfortabele en verstelbare pasvorm.


hond met schoenen in sneeuw

Wat zijn hondenschoenen?

Hondenschoenen zijn speciaal ontworpen beschermers voor de poten van je hond.

Ze lijken op kleine schoentjes en zijn bedoeld om de pootjes van je hond te beschermen tegen scherpe voorwerpen, extreme temperaturen en ruwe ondergronden.

Deze schoenen zijn gemaakt van verschillende materialen en komen in diverse maten en stijlen, zodat er voor elke hond een passend paar te vinden is.

Heeft mijn hond hondenschoenen nodig?

Niet elke hond heeft hondenschoenen nodig.

Het hangt af van de leefomgeving, de activiteiten die je met je hond onderneemt, en de gevoeligheid van je hond.

Honden die veel tijd buiten doorbrengen op ruw terrein, in de sneeuw, of op hete oppervlakken, kunnen baat hebben bij extra bescherming.

Wanneer zijn hondenschoenen nuttig?

Hondenschoenen zijn bijzonder nuttig in extreme weersomstandigheden zoals sneeuw en hitte.

Ze zijn ook handig op ruw terrein, zoals bij wandelingen in de bergen, of op paden met scherpe stenen of glas. Daarnaast bieden ze bescherming tegen irriterende stoffen zoals strooizout.

Tekenen dat je hond pijn heeft en baat heeft bij hondenschoenen

Let op tekenen die aantonen dat je hond ongemak heeft aan zijn pootjes.

Je hond kan baat hebben bij hondenschoenen als hij:

 • Moeite heeft met lopen op hete of koude oppervlakken.

 • Zijn poten vaak likt na een wandeling.

 • Zichtbare tekenen van ongemak toont op ruw terrein of vervelende harde ondergrond.

 • Regelmatig last heeft van gespleten of gebarsten voetzooltjes.

Tips bij het uitzoeken van de beste hondenschoenen

Prijs

Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Goedkopere modellen kunnen voldoende zijn voor incidenteel gebruik, zoals bijvoorbeeld als je hond een wondje heeft dat moet genezen en eventjes afgedekt moet zijn.

Maar voor regelmatig gebruik is het vaak beter om te investeren in duurdere, kwalitatief betere schoenen. Zeker wanneer je vaak in de sneeuw gaat wandelen of trektochten met je hond doet in de bergen.

Gewicht

Kies lichte schoenen die je hond niet hinderen tijdens het lopen. Zware schoenen kunnen oncomfortabel zijn en de natuurlijke beweging van je hond belemmeren.

Hierdoor zal je hond minder graag de hondenschoenen dragen en krijg je dus beschadigde pootjes pootjes van je hond wanneer hij ze niet wil dragen wanneer nodig. Zorg dus voor een hoog draagcomfort voor je hond.

Materiaal

Het materiaal is best duurzaam, flexibel en comfortabel.

Waterbestendige materialen zijn een pluspunt voor gebruik in natte omstandigheden.
Gebruik je de schoentjes voornamelijk binnen voor het herstellen van een wondje dan kan je voldoende hebben met sokken die niet per se waterdicht zijn.

Gebruiksgemak

Kies voor schoenen die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn, zodat je hond een hoog draagcomfort heeft en het voor jou als baasje makkelijk is om de schoenen aan te doen.

Schoenen met klittenband of elastische banden zijn vaak gebruiksvriendelijker.

Pasvorm

De schoenen moeten goed passen, maar niet te strak zitten. Een goede pasvorm voorkomt dat de schoenen afvallen of ongemak veroorzaken.

Hou er rekening mee dat de voorpoten van je hond vaak een andere maat hebben dan de achterpoten van je trouwe vietvoeter. Om deze reden zitten de schoentjes vaak per twee verpakt.

Als de schoentjes halverwege de wandeling zouden uitvallen is de kans groot dat je hete pas opmerkt na een tijdje, wat zonde zou zijn van het weggesmeten geld.

Grip

Zorg voor schoenen met een goede grip, vooral als je hond ze draagt op gladde of natte oppervlakken.

Een flexibele rubberen zool zorgt hiervoor.

Het aantal schoenen in de verpakking zitten

Bij het aanschaffen van hondenschoentjes is het essentieel om te controleren hoeveel schoentjes er in de verpakking zitten. Dit lijkt misschien een klein detail, maar het kan een groot verschil maken in zowel gemak als kosten.

De meeste hondenschoenen zitten verpakt per 2 of 4 schoentjes, maar controleer toch de productomschrijving voor je de honden schoenen aankoopt.

mopshond met hondenschoenen en hondenjas

Hoe de juiste maat bepalen voor je trouwe viervoeter?

Meet de breedte en lengte van de poot van je hond terwijl deze staat.

Raadpleeg de maattabel van de fabrikant om de juiste maat te bepalen.

De beste hondenschoenen zorgen ervoor dat er een beetje ruimte is voor beweging, maar niet te veel, zodat de schoenen goed blijven zitten.

Wij lopen ook niet graag rond in schoenen waarbij onze tenen gekneld zitten, dus start met de juiste maat te kiezen bij het kopen van de beste hondenschoenen voor je trouwe viervoeter.

Hond beschermen met hondenschoenen voor specifieke behoeften

Hondenschoenen voor in de sneeuw

Wanneer de winter aanbreekt en de wereld bedekt wordt met een laagje sneeuw, kan je de poten van je hond met hondenschoenen beschermen tegen de kou en het vocht. Hondenschoenen voor in de sneeuw moeten aan een paar specifieke eisen voldoen:

 1. Isolatie: Zoek naar schoenen met een goede isolatie om de poten van je hond warm te houden. Materialen zoals fleece of neopreen bieden uitstekende thermische bescherming.

 2. Waterdichtheid: Het is cruciaal dat de schoenen waterdicht zijn om te voorkomen dat smeltende sneeuw de poten van je hond nat en koud maakt. Waterdichte materialen zoals rubber of speciaal behandelde stoffen zijn ideaal.

 3. Duurzaamheid: De schoenen moeten bestand zijn tegen ruwe, bevroren oppervlakken en scherpe ijsstukken of scherpe steentjes. Zoek naar schoenen met een stevige, maar flexibele zool.

 4. Antislip: Een goede grip is essentieel om uitglijden op ijs en sneeuw te voorkomen. Zoek naar schoenen met een getextureerde zool zodat je hond voldoende grip heeft met de schoentjes.

Wanneer je met je hond in de sneeuw gaat wandelen kan het ook interessant zijn om te kijken voor een winterjas voor je hond. We hebben een volledige koopgids verzameld met de beste hondenjassen in deze blog.

Hondenschoenen voor in de zomer tegen hitte

In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen, wat gevaarlijk kan zijn voor de gevoelige poten van je hond. Hondenschoenen voor in de zomer moeten licht en ademend zijn:

 1. Lichtgewicht materialen: Kies voor lichte materialen die de beweging van je hond niet belemmeren en die ademend zijn om oververhitting te voorkomen.

 2. Hittebestendigheid: De zolen moeten hittebestendig zijn om de poten van je hond te beschermen tegen hete oppervlakken zoals asfalt, zand en stenen.

 3. Comfort: Zorg ervoor dat de schoenen comfortabel zijn voor langdurig gebruik, vooral tijdens lange wandelingen of speelsessies.

 4. Reflecterende strepen: Voor extra veiligheid tijdens de zomermaanden, kies schoenen met reflecterende strip zodat je hond zichtbaar blijft tijdens avondwandelingen. Want op hete dagen ga je beter vroeg in de ochtend of laat op de avond gaan wandelen.

Hondenschoenen voor medische gevallen

Voor honden met verwondingen, gevoelige poten, of specifieke medische aandoeningen zijn er speciale medische hondenschoenen:

 1. Extra ondersteuning: Deze schoenen bieden extra ondersteuning en stabiliteit, wat vooral belangrijk is voor honden met artritis of andere gewrichtsproblemen.

 2. Bescherming tegen likken en bijten: Ze helpen ook om te voorkomen dat je hond aan zijn verwondingen likt of bijt, wat het genezingsproces kan vertragen.

 3. Zachte, ademende materialen: Zoek naar schoenen gemaakt van zachte, ademende materialen die comfortabel zijn voor langdurig gebruik, vooral als je hond herstellende is van een operatie of verwonding.

Gemakkelijk aan te passen: Het is belangrijk dat deze schoenen gemakkelijk aan te passen zijn om een perfecte pasvorm te garanderen, vooral als de poten van je hond gezwollen zijn of een ongewone vorm hebben door verbanden of zwellingen.

Hoe leer je je hond schoenen dragen?

Het wennen aan nieuwe hondenschoenen kan voor sommige honden een uitdaging zijn. Geduld en positieve bekrachtiging zijn hierbij sleutelwoorden.

Stappenplan wennen aan hondenschoenen

Stap 1: Introductie van de nieuwe hondenschoenen

 • Kennismakin: Begin met het laten zien van de schoenen aan je hond. Plaats ze dichtbij, zodat je hond ze kan onderzoeken en je hond eraan kan snuffelen.

 • Positieve associatie: Koppel de aanblik en geur van de schoenen aan iets positiefs. Geef je hond een traktatie of speel een spelletje elke keer als hij de schoenen onderzoekt.

Stap 2: Eerste keer aandoen

 • Korte sessies: Doe de schoenen voor het eerst aan in een vertrouwde omgeving, zoals je woonkamer.

 • Afleiding: Geef je hond een speeltje of een traktatie om hem af te leiden terwijl hij de schoen aanheeft.

 • Korte duur: Laat de schoen slechts een paar minuten aan en verwijder deze dan weer.

Stap 3: Belonen en positieve versterking

 • Hond belonen: Geef je hond onmiddellijk een traktatie of lof nadat je de schoenen hebt aangedaan en hij deze niet probeert af te trekken.

 • Consistentie: Herhaal dit proces regelmatig, waarbij je consequent beloont voor het dragen van de schoenen.

 • Geduld: Forceer niets en blijf geduldig. Als je hond tekenen van stress vertoont, neem dan een pauze.

Stap 4: Verlengen van de draagtijd

 • Geleidelijk opbouwen: Begin de draagtijd geleidelijk te verlengen zodra je hond comfortabel is met de schoenen.

 • Binnen naar buiten: Zodra je hond binnenshuis comfortabel is met de schoenen, begin dan met korte wandelingen buiten.

 • Observeren: Let op tekenen van ongemak of irritatie en pas de schoenen aan indien nodig. Zorg ervoor dat de schoenne niet te strak zitten, dit kan ongemak of zelfs pijn veroorzaken.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond anders is, dus het tempo van de training moet worden aangepast aan de individuele behoeften van je hond.

Hondenschoenen – veelgestelde vragen

Hoe zorg ik dat hondenschoenen niet afzakken?

Om te zorgen dat hondenschoenen niet afzakken, is het cruciaal om de juiste maat te kiezen.

Meet de poten van je hond zorgvuldig en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant.

Kies schoenen die goed aansluiten maar niet knellen, en let op verstelbare sluitingen zoals klittenband voor een optimale pasvorm.

Het is ook belangrijk om tijdens het gebruik regelmatig te controleren of de schoenen nog goed zitten, vooral tijdens actieve momenten zoals lange wandelingen of speelsessies.

Waarom zitten hondenschoenen vaak per 2 stuks verpakt?

Hondenschoenen worden vaak als paar hondenschoenen verpakt omdat de voor- en achterpoten van een hond soms verschillende maten nodig hebben.

Dit stelt eigenaren in staat om de juiste maat voor elke poot te kiezen.

En voor medische redenen heb je soms geen vier stuks nodig.

Hoe doe ik mijn hond hondenschoentjes aan?

Het aandoen van hondenschoentjes begint met het kiezen van een rustige omgeving om je hond op zijn gemak te stellen.

Begin met één schoen en houd de poot van je hond zachtjes vast terwijl je de schoen eroverheen schuift. Zorg ervoor dat de schoen goed zit en bevestig deze stevig, maar niet te strak, met de sluitingen.

Herhaal dit voorzichtig voor elke poot, en vergeet niet je hond te prijzen en gerust te stellen tijdens het proces.

In onze blog kan je een uitgebreid stappenplan lezen van hoe je jouw hond kan laten wennen aan honden schoenen.

Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan zijn hondenschoenen?

Om je hond te laten wennen aan hondenschoenen, introduceer je de schoenen eerst door ze te laten ruiken en ermee te spelen.

Begin vervolgens met het aandoen van de schoenen voor korte periodes binnenshuis. Beloon je hond met lof en traktaties voor het dragen van de schoenen.

Verhoog geleidelijk de draagtijd en begin met korte wandelingen buiten. Wees geduldig en consistent in de training, en forceer niets als je hond weerstand biedt.

Lees in onze blog hoe je stap voor stap je hond kan laten wennen aan zijn nieuwe hondenschoenen.

Heeft een hond schoenen nodig?

De noodzaak van hondenschoenen hangt af van de omgeving, het weer, en de gezondheid van de hond.

Ze zijn nuttig in extreme weersomstandigheden, zoals intense kou of hitte, om de poten te beschermen. Schoenen kunnen ook helpen bij het voorkomen van verwondingen op ruwe ondergronden en bieden ondersteuning voor oudere of artritische honden.

Voor honden met medische aandoeningen kunnen schoenen bijdragen aan genezing en bescherming. Echter, niet alle honden hebben schoenen nodig, het hangt af van hun individuele behoeften en voorkeuren.

Conclusie

In deze blog hebben we uitgebreid verkend waarom hondenschoenen een essentieel onderdeel zijn van de verzorging van onze trouwe viervoeter.

Van bescherming tegen ruwe ondergronden en extreme temperaturen tot het bieden van ondersteuning in medische situaties, hondenschoenen zijn meer dan een modieus accessoire.

De hondenschoenen zijn een belangrijk hulpmiddel voor de gezondheid en het welzijn van onze honden.

Het is duidelijk dat het kiezen van de juiste hondenschoenen een combinatie van zorgvuldige overweging en begrip van de behoeften van je hond vereist.

Met de juiste aanpak en training kunnen hondenschoenen een positieve bijdrage leveren aan de avonturen die je samen met je hond beleeft, terwijl je zijn poten beschermt en zijn comfort verhoogt. Laten we niet vergeten dat het welzijn van onze honden altijd voorop staat, en door de juiste hondenschoenen te kiezen, tonen we onze liefde en toewijding aan hun gezondheid en geluk.

Andere interessante linken:

vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *