Hoe lees je het etiket van hondenbrokken?

We weten allemaal hoeveel we van onze viervoeters houden. Ze zijn familie. En zoals bij elk familielid willen we het beste voor hen. 

Je hebt vast wel eens afgevraagd: “Wat zit er eigenlijk écht in die hondenbrokken?” 

Vandaag gaan we hier dieper op in en leer ik je hoe je het etiket van hondenbrokken moet lezen.

Ingrediënten: Kwaliteit boven kwantiteit

De lijst met ingrediënten is vaak het eerste dat opvalt. 

Deze ingrediënten staan op volgorde van gewicht. 

Dit betekent dat het eerste ingrediënt het meest aanwezig is in de brokken en het laatste ingrediënt het minst. Zo ben je zeker dat je hond zijn essentiële voedingsbehoeften ingevuld worden.

Let wel, een langere lijst betekent niet per se beter voer!

Eiwitten: meer dan alleen vlees

Hoewel vlees een uitstekende bron van eiwitten is, zijn er andere ingrediënten zoals peulvruchten die ook eiwitrijk zijn. Let op de bron van de eiwitten en zorg ervoor dat het afkomstig is van een betrouwbare bron.

Vetten: essentieel voor energie

Vetten zijn cruciaal voor de energie van je hond. De beste brokken bevatten vetten van hoge kwaliteit. Kijk uit voor vage termen als “dierlijk vet”. Welk dier? Je wilt precies weten wat je hond binnenkrijgt.

Koolhydraten en vulstoffen

Sommige brokken hebben een hoog gehalte aan koolhydraten, die vaak als vulstoffen worden gebruikt. 

Hoewel koolhydraten een bron van energie kunnen zijn, wil je niet dat het grootste deel van het voer uit vulstoffen bestaat.

Toevoegingen: de goede en de minder goede

Vitamines en mineralen zijn vaak toegevoegd aan hondenbrokken voor extra voedingswaarde. 

Echter, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen zijn minder wenselijk. We hebben ook een blog voor jou met de ingrediënten die je moet vermijden in hondenbrokken. Let hier dus goed op!

Conclusie

Het kiezen van het juiste voer voor je hond kan voelen als een mijnenveld, maar gewapend met deze kennis kun je met vertrouwen het etiket lezen. 

We hebben voor jou al een lijst samengesteld met de beste hondenbrokken van 2023, voor zowel grote honden, kleine honden als honden met bepaalde voedselallergieën

Onthoud altijd, bij twijfel of vragen, raadpleeg een dierenarts of voedingsdeskundige. 

Want onze honden verdienen alleen het allerbeste!

vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *