Edgard & Cooper hondenbrokken review en ervaring

 • Prijs
 • Ingrediënten
 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
4.5/5Overall Score

Het kiezen van de juiste brokken  voor je hond is een heuse klus. Het is was ook voor ons een hele opdracht om de geschikte brokken te vinden waar onze hond dol op was. We waren op zoek naar een brok die lekker, gezond en duurzaam was.

Maar hoe zit het nu met de brokken van Edgard & Cooper?

Specs
 • Soorten: 11 verschillende varianten
 • Inhoud: 0,7 kg, 1 kg, 2,5kg, 7 kg, 12 kg
 • Graanvrij: Ja
 • Verse producten: Ja
Pros
 • Graanvrij hondenbrokken
 • Vers vlees en groente. Geen verwerkt slachtafval of botten
 • Tal van mogelijkheden
 • De brokken zijn lekker en gezond
 • Geen toegevoegde kleurstoffen
Cons
 • Iets duurder dan de meeste andere brokken
 • Lager vlees gehalte, maar hogere kwaliteit

Edgard & Cooper hondenbrokken zijn de laatste tijd enorm gestegen in populariteit. Voor onze hond gebruikte we deze brokken echter al meer dan 4 jaar lang. Het waren brokken die onze hond graag lust en ze waren duurzaam en gezond. Allemaal belangrijke zaken waar we om geven.

Edgard & Cooper voor betere ingrediënten

Wat me aantrok bij Edgard & Cooper is hun heldere keuze voor top ingrediënten. Verse, natuurlijke producten waarvan je weet wat het is: stukjes vlees of vis, fruit en groenten. Niks verstopt onder rare namen.

Vergeleken met de ouderwetse merken die hun producten vol stoppen met bewerkte ingrediënten en synthetische middelen, laat Edgard & Cooper zien dat het anders kan. Met hun voer geef je je huisdier het beste van het beste: voedzaam, gezond en zonder gekke toevoegingen. Elk recept is bereid met producten die zo uit je eigen keuken zouden kunnen komen. Lekker én gezond dus.

En het houdt niet op bij het voer alleen. Ook hun grondstoffen worden op een duurzame manier geproduceerd. Ze zorgen dus niet alleen voor onze trouwe viervoeters, maar ook voor onze planeet.

Wat kost dat dan?

Ja, al die goede ingrediënten en duurzame productie, daar hangt een prijskaartje aan. De producten van Edgard & Cooper zijn misschien wat duurder dan die van andere merken. Maar de prijs is een eerlijke afspiegeling van de kwaliteit en duurzaamheid.

De prijs zorgt er ook voor dat de boeren en producenten die met Edgard & Cooper samenwerken, een eerlijke prijs krijgen. Zo kunnen ze ook duurzaam werken en dat is winst voor iedereen.

Vlees en proteïne samenstelling

Een ding dat belangrijk is om te weten, is dat het percentage vers vlees in de brokken na het verwerken lager uitvalt. Tijdens het verwerken wordt al het vocht uit het vlees gehaald, waardoor er minder van overblijft in de uiteindelijke brokken. Ondanks deze vermindering, blijft de kwaliteit door het gebruik van vers vlees en het vermijden van vleesmeel en synthetische stoffen hoog.

Als extra supplement wordt het eiwit in de brokken aangevuld met plantaardige eiwitten. Die vullen het dieet goed aan, maar zijn over het algemeen minder kwalitatief voor carnivoren en missen carnitine, een belangrijk aminozuur.

Dit is niet bedoeld om de kwaliteit van de producten van Edgard & Cooper naar beneden te halen, maar meer om eerlijk en transparant te zijn. Het is belangrijk om te weten wat er in het voer zit dat we onze huisdieren geven. Als dit je zorgen baart, is vers vlees misschien een betere keuze voor jou.

Onze persoonlijke ervaring

Als hondenbaasje stonden we voor een uitdaging toen bleek dat onze hond allergisch was voor zalm en vis. Hoe vind je goede brokken zonder zalmolie of toegevoegde visolie, die ook nog eens lekker en voedzaam zijn? Bijna onmogelijk, zou je zeggen. Maar bij Edgard & Cooper vonden we de oplossing.

Edgard & Cooper hielp ons actief in onze zoektocht en gaf ons het vertrouwen dat we nodig hadden. Het was duidelijk dat ze niet alleen maar producten willen verkopen, maar echt het beste willen voor onze honden. Dat merk je aan alles.

Met hun hulp vonden we de perfecte brokken voor onze hond, zonder concessies te doen op kwaliteit of smaak. Onze hond is al jaren dol op haar Edgard & Cooper brokken. En dat geeft ons een goed gevoel.

Heb je vragen of twijfels, neem dan vooral contact op met de klantenservice van Edgard & Cooper. Wij zijn al vijf jaar lang super tevreden.

Zijn Edgard & Cooper hondenbrokken beter dan andere brokken

Als echte hondenliefhebber wil ik natuurlijk het allerbeste voor mijn hond. En voor mij is dat Edgard & Cooper. Hun passie voor topkwaliteit ingrediënten en hun duurzame aanpak laat zien dat ze echt om onze honden geven. En met hun top service maken ze het plaatje compleet. Mijn hond verdient het beste, en dat krijgt ze van Edgard & Cooper.

Natuurlijk zijn er meer merken die goed bezig zijn, maar daarover meer in een volgende blog.

Voor wie zijn Edgard en Cooper hondenbrokken geschikt

 • Edgard & Cooper brokken zijn ideaal voor hondenbezitters die waarde hechten aan biologisch, kwalitatief en duurzaam hondenvoer.
 • Ze zijn perfect voor diegenen die het milieu in gedachten houden en streven naar een ecologisch verantwoorde keuze. Dit dankzij hun inzet voor duurzame landbouw, papieren verpakkingen en het zero pawprint plan.
 • Ze zijn ook geschikt voor diegenen die de voorkeur geven aan een plantaardig dieet voor hun huisdier zonder in te boeten aan kwaliteit of voedingswaarde.

De verschillende soorten en samenstelling van Edgard & Cooper hondenbrokken

Conclusie: Edgard & Cooper hondenbrokken review en ervaring

Na wat goed graven en een flinke dosis persoonlijke ervaring, moet ik zeggen, Edgard & Cooper heeft het in de vingers. Ze leggen de lat hoog met hun toewijding aan eerlijke, natuurlijke ingrediënten en hun passie voor duurzaamheid is echt iets om te bewonderen.

Zeker, het is belangrijk te vermelden dat het vleesgehalte in de brokken wat afneemt na de verwerking en dat er plantaardige eiwitten worden toegevoegd. Maar zelfs met dat in gedachten, kun je de kwaliteit van hun producten niet negeren. En voor degenen onder ons die op zoek zijn naar plant-based opties, hebben ze ons ook gedekt zonder in te leveren op de voedingsstoffen.

Laten we ook de klantenservice niet vergeten – daar weten ze echt hoe ze moeten helpen en meedenken, wat een verademing is als je tegen lastige dieetproblemen aanloopt.

Dus, om het kort te houden, Edgard & Cooper is niet zomaar een merk. Ze hebben een duidelijke visie op huisdier voeding, met de nadruk op kwaliteit, duurzaamheid en openheid. Als een trotse hondenbaasje die alleen het beste wil voor mijn lieve viervoeter, heb ik geen enkele twijfel om Edgard & Cooper aan te bevelen. Het is een merk dat zowel aan onze honden als onze planeet denkt, en dat is een win-win in mijn boek!

vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Articles: 163