honderd hondenbrokken
vizsla hond zittend naast Honderd hondenbrokken
vizsla in hondenmand naast Honderd hondenbrokken
lopende vizsla hond naast Honderd hondenbrokken
Honderd hondenbrokken
 1. honderd hondenbrokken
 2. vizsla hond zittend naast Honderd hondenbrokken
 3. vizsla in hondenmand naast Honderd hondenbrokken
 4. lopende vizsla hond naast Honderd hondenbrokken
 5. Honderd hondenbrokken

Honderd hondenbrokken review

 • Prijs
 • Ingrediënten
 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
4.1/5Overall Score

Het kiezen van de juiste brokken  voor je hond is een heuse klus. Het is was ook voor ons een hele opdracht om de geschikte brokken te vinden waar onze hond dol op was. We waren op zoek naar een hondenbrok voor actieve honden aangezien we een Vizsla hebben. Daarnaast wouden we een betaalbare hondenbrok vinden met kwalitatieve ingrediënten en voedingswaarden.

Maar hoe zit het nu met de brokken van Honderd?

Specs
 • Soorten: 7 varianten
 • Koudgeperst: ja
 • Graanvrij: Mogelijk
 • Inhoud: 5kg, 14kg
Pros
 • Koudgeperst: voedingsstoffen blijven bewaard
 • Héél goede prijs-kwaliteit
 • Specifieke brokken voor de actieve hond
 • Keuze voor elke levensfase
 • Gratis proefpakket
 • Kwalitatieve ingrediënten
Cons
 • Geen hersluitbare zak
 • Enkel online te bestellen

Honderd hondenbrokken zijn relatief nieuw op de markt, maar we zijn blij dat we ze leren kennen hebben. 

Honderd heeft er hun missie van gemaakt om een zo goed mogelijke kwaliteit aan ingrediënten en voedingsstoffen te maken voor een betaalbare prijs. Want elke hond verdient het om kwalitatieve voeding te krijgen met de nodige voedingsstoffen in verwerkt. 

Honderd koudgeperste hondenbrokken voor elke behoefte

Wat me zo aansprak bij de koudgeperste hondenbrokken van Honderd is dat ze geen overaanbod hebben aan verschillende smaken. Je kunt heel duidelijk kiezen wat de specifieke voedingsbehoefte is voor je hond en hier een geschikte brok voor vinden. 

Zo heb je bijvoorbeeld een brok voor honden met overgewicht, een brok voor puppy’s, eentje voor senioren en tenslotte, de brok die we uitgebreid getest hebben, brokken voor een actieve hond.

Honderd koudgeperste brokken voor de actieve hond

Ik probeerde voor onze hond de Plus 10 brokken met Lam en Rijst uit. Deze zijn speciaal ontworpen voor de sportieve hond en bevatten meer eiwitten dan andere brokken. Perfect geschikt dus voor een actieve jachthond zoals de Vizsla.

Die extra eiwitten zorgen ervoor dat ze geschikte hondenbrokken zijn voor de actievere hond aangezien ze net dat tikkeltje extra energie geven. 

Deze hondenbrokken zijn minder geschikt voor de honden die al overgewicht hebben, daar kies je beter de light hondenbrok voor. Deze heeft Honderd ook in hun gamma.

Onze persoonlijke ervaring

Vanaf het moment dat de doos toekwam was mijn Vizsla al héél erg geïnteresseerd in de doos. Ze wist direct dat de pakjesman voor haar was toegekomen en stond op de eerste rij te kwispelen toen we de doos openden. 

Zoals aangeraden door Honderd startte ik met het mengen van de nieuwe brokken met de huidige brokken. Onze hond dacht er anders over, en viste er direct de nieuwe brokken uit. 

De smaak en de textuur van de hondenbrokken zijn duidelijk 100% goedgekeurd. 

Het grote voordeel voor mij was dat deze hondenbrokken zowel voor actieve honden zijn als licht verteerbaar zijn. Aangezien onze hond gevoelig kan zijn voor diarree of bepaalde ingrediënten moeilijker kan verwerken is dit van héél groot belang. 

Wat ik praktisch vind aan de brokken is de grootte van de korrel, als je de aangeraden hoeveelheid volgt dan krijgt je hond een mooie portie. Dit kan je afmeten met het maatbekertje dat bij de brokken geleverd wordt.

Het is enerzijds handig om de hoeveelheid brokken af te meten met de maatbeker, maar anderzijds is het iets moeilijker om precies af te meten. Als je hond echt op regime staat en je héél nauwkeurig zijn dieet moet volgen dan kan dit er wel +- 15 gram boven of onder zitten.

De vorm van de korrel het perfect mogelijk om de voeding in de Kong toe te dienen. Wat ideaal is wanneer je hond zijn eten opschrokt of je op een regenachtige dag je hond ook mentaal wat wil uitdagen.

De zak komt met een voedingsschema waarbij Honderd je gidst om de perfecte hoeveelheid en overschakeling te maken op maat van je hond. 

Een voordeel is dat het een donkere zak is, dit is voordelig voor de houdbaarheid van de brokken.

Een klein nadeel is dat de zakken niet hersluitbaar zijn, als je met een voorraaddoos werkt voor de hondenbrokken dan heb je hier uiteraard geen last van.

Onze hond heeft vaak last wanneer ze nieuwe brokken krijgt, maar de koudgeperste hondenbrokken voor de actieve hond van Honderd zijn een perfecte match!

Zijn Honderd hondenbrokken beter dan andere brokken?

Uiteraard willen we allemaal het allerbeste voor onze hond! 

Honderd is een hondenmerk dat op de markt gekomen is door gepassioneerde hondenbaasjes die net als mij, en waarschijnlijk ook jij, het allerbeste willen voor hun eigen honden. 

Ze hebben er hun missie van gemaakt om de beste kwaliteit te leveren aan een betaalbare prijs. Ook voor honden die moeilijke eters zijn hebben ze een geschikte oplossing. Je kan namelijk een gratis proefpakket bestellen en zelf testen wat je er van vindt.

Naast het feit dat dit de hondenbrokken bevat om te testen, is het net als een leuke goodybag voor je hond. Honderd zorgt ervoor dat je hond koning is en verwend wordt met de hondenbrokjes, tips en hondensnoepjes.

Wat ik ook wil vermelden is dat deze brokken zijn koudgeperst, wat enerzijds wil zeggen dat bepaalde voedingswaarden behouden blijven door de lagere verwerkingstemperatuur, maar hierdoor is alles ook verwerkt in poedervorm. Het gevolg hiervan is dat de proteïnes zoals vlees etc. iets minder kwalitatief zijn dan wanneer je brokken koopt die met vers vlees gemaakt zijn. Je kijkt dus best of koudgeperste brokken iets zijn dat bij jou en je hond passen.

Als je nog niet vertrouwd bent met koudgeperste hondenbrokken, dan is een gratis proefpakket om te kijken hoe je hond reageert de beste optie. 

Je kunt de brokken online bestellen. Dat wil zeggen dat ze leveren tot aan je voordeur, geen gesleur meer met loodzware hondenbrokken op de parking van de dierenwinkel. 

Natuurlijk zijn er nog andere hondenbrokken merken die goede kwaliteit leveren, maar Honderd is zeker een favoriet en het testen waard. Bekijk hier een overzicht van de beste hondenbrokken.

Voor wie zijn Honderd hondenbrokken geschikt? 

Het gemak aan de Honderd hondenbrokken is dat ze direct heel duidelijk maken welke hondenbrok voor de voedingsbehoefte van jouw hond de perfecte match is. 

De koudgeperste hondenbrokken zijn ideaal voor hondenbezitters die waarde hechten aan kwalitatieve, betaalbare hondenvoeding. Zeker wanneer je een hond hebt die een specifiek dieet moet volgen kan het een hele zoektocht zijn om de juiste hondenbrokken te vinden. 

Honderd heeft aan de hond met specifieke behoeften en noden gedacht en de verschillende soorten hondenbrokken op de markt gebracht: 

 1. Hondenbrokken voor puppy’s

Voor puppy’s is het essentieel om voeding te krijgen die rijk is aan voedingsstoffen om gezonde groei en ontwikkeling te ondersteunen. Honderd biedt speciale puppy-brokken met de juiste balans van eiwitten, vetten en mineralen om aan deze behoefte te voldoen.

 1. Hondenbrokken voor actieve sportieve honden

Actieve honden, zoals herdershonden, jachthonden of werkende rassen, hebben extra energie nodig. De koudgeperste brokken voor actieve honden bevatten meer eiwitten, wat essentieel is voor hun energiebehoeften en spierherstel.

 1. Light hondenbrokken voor honden met overgewicht of honden die gevoelig zijn aan snel verzwaren

Honden met overgewicht hebben een dieet met een lagere calorie-inname nodig om gewichtsverlies te ondersteunen. Honderd biedt light hondenbrokken die minder calorieën bevatten, maar nog steeds essentiële voedingsstoffen om ervoor te zorgen dat je hond gezond blijft terwijl hij gewicht verliest.

 1. Graanvrije en glutenvrij hondenbrokken voor de hond met gevoelige darmen

Sommige honden hebben gevoelige magen en kunnen reageren op granen of andere ingrediënten in hun voeding. Honderd heeft graanvrije en glutenvrije opties die de spijsvertering van deze honden kunnen ondersteunen en mogelijke maagproblemen verminderen.

 1. Hondenbrokken voor de senior honden.

Oudere honden hebben vaak speciale behoeften, zoals gewrichtsondersteuning en minder calorieën.

Honderd biedt zowel light hondenbrokken als brokken met specifieke ingrediënten, zoals Rund en Zalm, die geschikt zijn voor oudere honden. Hier hebben ze zowel de light versie als de Rund en Zalm versie

Conclusie: Honderd hondenbrokken review en ervaring

Na heel wat verschillende hondenbrokken uit te proberen voor mijn hond en heel vaak slecht te varen moet ik eerlijk toegeven dat de Honderd hondenbrokken een goede keuze zijn.

Ze leggen de lat hoog voor kwalitatieve ingrediënten en bieden een eenvoudige formule aan voor de verschillende behoeftes. Geen overaanbod, maar een gestroomlijnd gamma met alle essentials. 

Na zelf veel te moeten zoeken en speciale dieetbrokken te kopen weet ik dat hier vaak ook een prijskaartje aan hangt.

Natuurlijk is de gezondheid van onze hond het belangrijkste en betalen we die prijs graag. Toch is het geruststellend om te weten dat er merken zijn die belang hechten aan kwaliteit én betaalbaarheid.

Ik kan dus zeggen dat voor wie op zoek is naar zo een brok, de producten van Honderd de goedkeuring hebben van ons.

Informeer je eerst goed en lees onze blog over de veelgestelde vragen over hondenvoeding wanneer je wil overschakelen van hondenbrokken.

vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Articles: 163