Ontworming voor honden: alles wat je moet weten + koopgids

Sta jij soms wel eens stil bij het ontwormen van je hond?

Elk hondenbaasje moet zijn hond hehandelen. Zo voorkom je lintwormen, spoelwormen en andere parasieten.

Het ontwormen van je trouwe viervoeter is een van de basiszaken om hem gelukkig en gezond te houden.

Maar met zoveel verschillende soorten ontwormingsmiddelen op de markt kan het lastig zijn om het beste middel te vinden voor je hond.

Maak je geen zorgen, want we verzamelden enkele van de beste ontwormingsmiddelen voor honden om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

Beste prijs-kwaliteit: Strantel Plus

Voor en nadelen

➕ Beste prijs-kwaliteit
➕ Ook geschikt voor drachtige honden
➕ Werkt tegen veel verschillende soorten wormen

➖ Maar geschikt voor honden vanaf 2,5 kg

Een van de beste ontwormingsmiddelen op de markt is Strantel Plus. Het is niet alleen effectief in het bestrijden van spoelwormen, lintwormen, haakwormen en zweepwormen, maar ook betaalbaar en daarom de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Strantel Plus is een ontwormingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor honden en is effectief in het bestrijden van verschillende soorten wormen. Bovendien kan het ook worden gebruikt voor drachtige en zogende honden. Het is eenvoudig toe te dienen en de dosering is afhankelijk van het gewicht van je hond.

Met Strantel Plus kunt u er zeker van zijn dat uw hond de best mogelijke zorg krijgt en wordt beschermd tegen worminfecties. Het product is niet alleen betaalbaar, maar biedt ook een effectieve en gemakkelijke manier om je hond te ontwormen.

Beste brede bescherming: Milbemax

Voor en nadelen

➕ Breedspectrum ontwormingsmiddel
➕ Makkelijk te doseren
➕ Zowel voor pups als volwassen hond

➖ Niet voor honden kleiner dan 0,5kg
➖ Niet voor zwangere honden

Milbemax is een breedspectrum ontwormingsmiddel dat verkrijgbaar is in tabletvorm en geschikt is voor zowel puppies als volwassen honden. Met een eenvoudige dosering zorg je ervoor dat wormen snel en effectief uit het lichaam van uw hond verdwijnen. Daarnaast zijn er Milbemax Kauwtabletten voor honden met een lekkere kipsmaak verkrijgbaar.

Milbemax is verkrijgbaar in twee varianten: Milbemax Grote Hond voor middelgrote/grote honden vanaf 5 kg en Milbemax Kleine Hond en Pup voor kleine honden en puppies met een minimumgewicht van 0,5 kg. De dosering is afhankelijk van het gewicht van je hond en kan gemakkelijk worden bepaald met behulp van de tabel op de verpakking. Het is mogelijk om Milbemax Grote Hond te combineren met Milbemax Kleine Hond om zo het gewenste lichaamsgewicht te bereiken.

Een nadeel van Milbemax is dat het niet geschikt is voor pups jonger dan 2 weken en/of met een gewicht minder dan 0,5 kg. Daarnaast is het niet geschikt voor honden met een MDR1 genmutatie. Desondanks is Milbemax een uitstekende keuze vanwege de effectiviteit en het brede spectrum van werking.

Beste smaak: Mansonil

Voor en nadelen

➕ Lekkere smaak
➕ Makkelijk toe te dienen
➕ Werkt tegen veel verschillende soorten wormen

➖ Maar geschikt voor honden vanaf 2,5kg
➖ Opletten met voedselallergie door smaakstoffen

Dat de meeste honden geen fan zijn van de smaak van ontwormingsmiddelen is vast geen verrassing. Masonil heeft het beste ontwormingsmiddel met een aangename smaak. Zo kan je de tablet makkelijk geven en denkt je hond dat hij een beloning krijgt. Ontworming toedienen was nog nooit zo gemakkelijk!

De Mansonil ontworming is een ontwormingsmiddel met vleessmaak voor honden dat zweep-, lint-, haak- en rondwormen bestrijdt. Deze is verkrijgbaar in verpakkingen van 2 en 6 tabletten en er is ook een variant voor grote honden genaamd Mansonil All Worm Large Dog.

De Mansonil tablet heeft een brede werking tegen rond- en lintwormen en de tabletten hebben een smakelijke vleessmaak. Er zijn echter enkele contra-indicaties voor het gebruik van deze tabletten. In combinatie met piperazine kan het middel niet gebruikt worden en het is ook niet geschikt voor honden lichter dan 10 kg (Mansonil All Worm Large Dog) of 2,5 kg (Mansonil All Worm Tasty). De dosering is 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht voor Mansonil All Worm Tasty en 1 tablet per 35 kg (middelgrote honden tot groot) lichaamsgewicht voor Mansonil All Worm Large Dog.
Voor een hond van 35 kg hoef je dus maar één tablet te geven. Met de heerlijke smaak van de tablet is dit misschien niet zo voordelig voor je viervoeter zelf.

Beste voor puppy’s: Drontal Pup

Voor en nadelen

➕ Gemakkelijk te doseren
➕ Speciaal voor puppy’s
➕ Makkelijk toe te dienen via pipet of in voeding
➕ “Wormwijzer” schema makkelijk te volgen

➖ Niet geschikt voor volwassen honden
➖ Regelmatig herhalen
➖ Bestrijdt geen lintwormen

Drontal Pup is een ontwormingsmiddel speciaal ontwikkeld voor pups en jonge honden die voornamelijk besmet zijn met spoel-, haak- en zweepwormen. Het product is samengesteld om aan de specifieke behoeften van jonge puppy’s of een jonge hond te voldoen en is veilig te gebruiken zonder contra-indicaties. De ontwormingsbehandeling met Drontal Pup moet beginnen op twee weken leeftijd en moet regelmatig worden herhaald volgens het aanbevolen schema om de beste resultaten te behalen.

Drontal Pup doodt spoel-, haak- en zweepwormen, en is gemakkelijk toe te dienen via orale toediening met de bijgevoegde doseerspuit. De dosering is één ml per kg lichaamsgewicht en kan direct in de mond worden gegeven of gemengd worden met voer. Het product is na opening 10 weken houdbaar en herhalingsbehandelingen worden aanbevolen volgens het schema van 2, 4, 6, 8, 10 en 12 weken.

Met de wormwijzer van Drontal kunt u gemakkelijk bepalen hoe vaak uw puppy ontwormd moet worden. Door uw hond regelmatig te ontwormen met Drontal Pup, voorkomt je dat jouw pup ziek wordt van wormen en bescherm je niet alleen jouw hond, maar ook de gezondheid van uw gezin.

Beste voor oude honden: Flubenol Pasta

Voor en nadelen

➕ Makkelijk te mengen in eten
➕ Makkelijk te doseren
➕ Geschikt voor alle leeftijden

➖ Niet geschikt voor honden met lever- of nieraandoening
➖ Pure smaak niet lekker

Flubenol Pasta is een ontwormingsmiddel in de vorm van een pasta, dat kan worden gebruikt om verschillende soorten wormen bij honden te behandelen. Het werkzame bestanddeel, flubendazol, bestrijdt zowel volwassen wormen als larven. Flubenol Pasta is gemakkelijk te doseren en kan worden toegediend door het direct in de mond van je hond te spuiten of te mengen met zacht eten. Dit maakt het een ideale oplossing voor oudere honden die moeite hebben met kauwen.

Een groot voordeel van Flubenol Pasta is dat het een breed werkingsspectrum heeft en effectief is tegen verschillende soorten wormen, waaronder rond- en lintwormen. Door je hond regelmatig te ontwormen met Flubenol Pasta, voorkomen je dat jouw hond ziek wordt van aan wormen gerelateerde ziekten. Bovendien is de pasta gemakkelijk te gebruiken en is het een uitstekende optie voor honden die moeite hebben met kauwen of die gevoelig zijn voor tabletten.

Voor oudere honden kan Flubenol Pasta een uitstekende optie zijn omdat het gemakkelijk in zacht eten kan worden verwerkt, zoals pate of yoghurt, waardoor de toediening ervan minder stressvol kan zijn voor je hond. Bovendien maakt de pasta het doseren veel nauwkeuriger en kan je er zeker van zijn dat je hond de juiste hoeveelheid ontwormingsmiddel krijgt. Als je oudere hond moeite heeft met kauwen, kan Flubenol Pasta een geweldige optie zijn om hem gezond en gelukkig te houden.

Beste voor grote honden: Drontal Large Dog Tasty

Voor en nadelen

➕ Lekkere vleessmaak
➕ Makkelijk toe te dienen
➕ Werkt tegen veel verschillende wormen
➕ Slechts 1 tablet per 35kg nodig

➖ Niet geschikt voor honden onder 10kg
➖ Geen preventieve werking. Doodt enkel aanwezige wormen

Drontal Large Dog Tasty is het beste ontwormingsmiddel voor grote honden. Met een eenmalige toediening per behandeling, werkt dit middel tegen spoel-, lint-, haak- en zweepwormen. Bovendien is dit middel in een smakelijke rundvleessmaak verkrijgbaar. Het is de beste keuze omdat je maar één tablet hoeft te geven per 35 kg, waardoor het makkelijk te doseren is. 

Drontal Large Dog Tasty werkt niet alleen tegen de voornaamste rond- en lintwormen, maar het is ook geschikt voor grote honden met een gewicht vanaf 10 kg. Naast de brede werking tegen wormen, komt dit middel ook in een smakelijke rundvleessmaak. Het is gemakkelijk te doseren en kan op verschillende manieren worden toegediend aan je hond, zoals door het direct in de bek te brengen, te vermengen met het voer of toe te dienen in een vleesballetje.

Het enige nadeel van Drontal Large Dog Tasty is dat het niet geschikt is voor honden die lichter zijn dan 10 kg en voor honden die een ontwormingsmiddel gebruiken dat Piperazine bevat. Ook wordt het afgeraden om dit middel tijdens de eerste helft van de dracht te gebruiken. Verder is Drontal Large Dog Tasty veilig, effectief en betaalbaar. Het kan veilig worden gebruikt bij drachtige en zogende honden en is een uitstekende keuze voor de behandeling van worminfecties bij grote honden.


Dit was onze selectie met de beste artikelen. Hieronder vind je alle bijkomende informatie dat je moet weten over deze producten.

Ontwormen hond: Waarom is het belangrijk om mijn hond regelmatig te ontwormen?

Het is ontzettend belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen omdat wormen een vervelende impact kunnen hebben op de gezondheid van je hond en zelfs op die van jou en je gezin. Wormen kunnen zorgen voor diarree, braken, gewichtsverlies, bloedarmoede en kunnen zelfs organen beschadigen. Bovendien kunnen sommige wormen worden overgedragen op mensen, vooral kinderen zijn hier gevoelig voor. Door je hond regelmatig te ontwormen, voorkom je dus niet alleen gezondheidsproblemen voor je hond, maar ook voor jou en je gezin.

Maar wanneer is het nou tijd om je hond te ontwormen? Het liefst doe je dit vier keer per jaar, ofwel elke drie maanden. Maar in sommige gevallen kan het nodig zijn om vaker te ontwormen, bijvoorbeeld als je hond veel buitenkomt of in contact komt met andere honden. Raadpleeg ook altijd de dierenarts voor advies, want de frequentie van ontwormen kan variëren afhankelijk van de leeftijd, het gewicht en de gezondheid van je hond.

Wat zijn de verschillende soorten wormen die honden kunnen hebben?

Er zijn verschillende soorten wormen die honden kunnen hebben, en het is belangrijk om ze allemaal te kennen om de gezondheid van je hond te waarborgen. De meest voorkomende soorten zijn spoelwormen, lintwormen, haakwormen en zweepwormen. Spoelwormen zijn de grootste boosdoener en kunnen organen beschadigen en ontstekingen veroorzaken. Lintwormen beschadigen de darmwand en verminderen hierdoor niet alleen de opname van voedingsstoffen, maar kunnen ook leiden tot diarree of braken. Haakwormen kunnen ook ontstekingen veroorzaken en bloedarmoede bij je hond veroorzaken. Zweepwormen zijn de meest gevaarlijke omdat ze de darmwand beschadigen en leiden tot bloedverlies. Het is dus erg belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen om te voorkomen dat hij last krijgt van deze vervelende parasieten en om te zorgen dat hij altijd gezond en gelukkig blijft.

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen en wat zijn de aanbevolen ontwormingsmiddelen?

Het is belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen om te voorkomen dat hij of zij last krijgt van worminfecties. Hoe vaak je je hond moet ontwormen, hangt af van verschillende factoren zoals de leeftijd, het gewicht en het risico op besmetting. Over het algemeen wordt aanbevolen om je hond vier keer per jaar te ontwormen. Bij pups is het belangrijk om vaker te ontwormen, omdat zij vatbaarder zijn voor worminfecties.

Er zijn verschillende ontwormingsmiddelen beschikbaar voor honden, zoals Flubenol, Drontal, Milbemax en Strantel Plus. Deze middelen zijn effectief tegen verschillende soorten wormen en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tabletten en pasta. Welk ontwormingsmiddel het beste bij jouw hond past, hangt af van verschillende factoren. In onze blog hierboven kan je meer informatie vinden over de aanbevolen ontwormingsmiddelen. Raadpleeg ook altijd je dierenarts als je twijfelt over welk middel het beste is voor jouw hond en hoe vaak je moet ontwormen hond.

Welke symptomen kunnen wijzen op een worminfectie bij mijn hond?

Als je hond besmet raakt met wormen, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Neem contact op met je dierenarts om de juiste diagnose te stellen en een geschikte behandeling voor te stellen. Dit kan variëren afhankelijk van het soort worm en de ernst van de infectie. Zorg er ook voor dat je alle gebieden waar je hond toegang tot heeft, goed schoonmaakt en ontwormt om verdere besmetting te voorkomen.

Om toekomstige besmettingen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig te ontwormen en je hond goed te verzorgen. Houd de omgeving van je hond schoon en hygiënisch en vermijd contact met besmette dieren. Door regelmatig te ontwormen en goede hygiëne te handhaven, kan je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft.

Hoe kan ik mijn hond beschermen tegen worminfecties?

Om je hond te beschermen tegen worminfecties zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Ten eerste is het belangrijk om regelmatig ontwormingsmiddelen te gebruiken die passen bij de leeftijd, het gewicht en de gezondheid van je hond. Deze middelen doden niet alleen bestaande wormen, maar voorkomen ook nieuwe infecties. In onze blog kun je meer informatie vinden over de verschillende soorten ontwormingsmiddelen die we aanbevelen.

Daarnaast is het belangrijk om de hygiëne in en rondom het huis te waarborgen. Verwijder regelmatig de uitwerpselen van je hond uit de tuin en zorg dat je hond niet kan besmet raken met ontlasting van andere honden. Laat je hond ook niet drinken uit plassen water waarin andere honden al hebben geplast.

Ten slotte is het belangrijk om de gezondheid van je hond in het algemeen goed in de gaten te houden. Zorg voor een goede voeding, voldoende beweging en regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controle en eventuele behandeling van gezondheidsproblemen. Met deze maatregelen kun je je hond helpen beschermen tegen worminfecties.

Wat moet ik doen als mijn hond besmet raakt met wormen?

Als je hond aangetast raakt met wormen, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Neem contact op met je dierenarts om de juiste diagnose te stellen en een geschikte behandeling voor te stellen. Dit kan variëren afhankelijk van het soort worm en de ernst van de infectie. Zorg er ook voor dat je alle gebieden waar je hond toegang tot heeft, goed schoonmaakt en ontwormt om verdere besmetting te voorkomen.

Om toekomstige besmettingen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig te ontwormen en je hond goed te verzorgen. Houd de omgeving van je hond schoon en hygiënisch en vermijd contact met besmette dieren. Door regelmatig te ontwormen en goede hygiëne te handhaven, kan je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft.

Het is belangrijk om te onthouden dat worminfecties bij honden veel voorkomen en soms ongemerkt kunnen blijven. Door regelmatig te ontwormen en de gezondheid van je hond goed in de gaten te houden, kun je de kans op een worminfectie verkleinen en de gezondheid van je hond verbeteren. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat je hond besmet is met wormen of als je vragen hebt over de gezondheid van je huisdier.

vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *