DIY denkspel voor je hond met muffin blik

Zelf een hondenspelletje maken is makkelijker dan je denkt. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, toch? Het is verrassend gemakkelijk en kost bijna niets. Grote kans dat je alles wat je nodig hebt al in huis hebt, vooral als je graag zelf smakelijke muffins bakt! Bovendien kost het je slechts één minuut om het spelletje in elkaar te zetten.

Stap 1

Simpeler dan dit wordt het niet. Neem het muffin blik en verdeel de snoepjes over de gaatjes. Wij gebruiken hiervoor gewone hondenbrokken omdat het meetal enkel om het spel gaat bij onze hond. Heeft jouw hond meer motivatie nodig? Probeer het dan met een stukje droge worst. Gegarandeerd succes!

Muffin blik met hondensnoepjes als denkspelletje voor je hond.

Stap 2

Plaats een tennisbal in de verschillende gaten van het muffin blik. Dit zorgt er voor dat de brokjes of snoepjes afgedekt worden. Doordat de gaten perfect zijn voor tennisbal sluit het mooi af en vormt dit het perfecte denkspelletje voor je trouwe viervoeter.

Zelf denkspelletjes maken voor honden: muffinblik met tennisballen

Tip: Is het de eerste keer dat je hond dit spel gaat spelen? Deel het muffin blik dan in zoals hierboven. Door aan te geven dat er lekkers zit in het muffin blik, zal je hond het spel sneller snappen.

Eenmaal je hond het snapt, dan kun je alle gaten bedekken met een bal. Je hond zal nu aan de slag kunnen met het snoepje te bemachtigen. Ofwel door de bal in zijn bek te nemen of door de bal weg te duwen met zijn tong.

Vizsla speelt het denkspelletje met tennisballen en een muffinblik.

PS: heb je een klein hondje dan pas je dit best aan naar een kleinere variant van muffin blik en kleinere ballen dan een tennisbal, het zal namelijk moeilijk zijn om dit in de bek te nemen anders.

Klaar!

Je kunt het ook wat moeilijker maken voor je hond en slechts onder sommige ballen een snoepje leggen, dan wordt het echt een snuffelspel voor hem.

Veel plezier!

vizslas.be
vizslas.be

Vizslas is een gepassioneerde hondenliefhebber uit België. Haar liefde voor honden begon in haar jeugd en heeft haar nooit losgelaten. Met een diepgaande kennis over hondenrassen, trainingstechnieken en gezondheidszorg heeft Vizslas een eigen hondenblog opgericht om alle expertise te delen met andere hondenliefhebbers.
Het zijn de boeiende artikelen en praktische tips die worden gewaardeerd door een groeiende lezersgemeenschap, en ze blijft zich inzetten om hondeneigenaren te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden met hun viervoeters.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *